Memorial

250112_119806298103053_149542_n133 211 212 151 126 127 132 481 501 41 edva 661 11juli2013-II 401 eD3 edbanner

180 views

93 thoughts on “Memorial

  1. Hier zit moeder en zoon gezellig bij elkaar .
   Ik weet niet wat Edje in zijn handen heeft ,maar dat het iets interessant is- is wel duidelijk ,een glazen bol is het niet .

   1. Hier stonden wij allemaal op een pleintje . En de fotograaf wilden van Ed een paar foto’s hebben ,nou daar deed hij niet moeilijk over .

 1. Een pracht stel die heel erg gek op elkaar waren , zelfs tot op de dag dat Eduard er niet meer was , Ed heeft haar als enige erfgenaam en wils beschikking gemaakt wat zij en wij wisten .
  Dat hun wegen gingen scheiden ,wat wij vreselijk vonden ,heeft Edje nooit zijn testament willen veranderen , De enige die hij altijd heeft vertrouwd dat was zijn meisje Thanja, plus Vader Fred en ik zijn moeder. Ondanks dat Thanja en Edje een eigen leven leiden hebben zij toch een goede band blijven houden . Thanja ook blijven van je houden .

 2. Hier was Ed al een tijdje bezig met Body Building , het begin heeft Ed aan haar te danken ,en zijn moeder die altijd in de keuken stond , als ik terug denk hebben wij met Fred erbij heel veel gelachen .

 3. Als Thanja even tijd had van haar studie en werk ,dan ging ze naar Edje die intern was bij de politie school in sloten ,en dan kwamen er meer van die meiden , en doken dan allemaal de kantine in.
  Dit was Edje zijn kamer .

 4. Wij waren er ook bij ,en toen was korpsleider Nordhold van Amsterdam die moest erbij zijn ,voor het examen, Eduard is daarna agentje geworden .

   1. Met zijn alle lekker uit eten en de verjaardag van Dannij vieren . was beregezellig en veel gelachen .Fred was er ook bij hoor ,
    Ritchie reageert niet op mijn kusje .

    1. Dannij had ons getrakteerd op zijn Grieks.
     Het eten was mmmmmmm.
     maar de gezelligheid en drankje daar ging het bij iedereen om .

 5. Hallo allemaal,
  Het is een tijd geleden dat ik jullie nog gezien heb of contact gehad heb, mede door mijn buitenlands verblijf.
  Ik heb Ed leren kennen in Santa Monica California, daar zat hij te eten in de wel bekende local ” firehouse” wij konden elkaar wel van de wedstrijden maar nooit echt gesproken met elkaar. Ed was in Santa Monica voor een sponser contract die hij zou bespreken om eventueel met zijn gezinnetje naar Santa Monica te gaan verhuizen ivm zijn carrière als prof body builder !?! Naar onze leuke gesprekken in de USA hebben wij in Nederland contact gehouden !?! Onze passie voor de sport was wel de doorslag, ik leerde jullie kennen en jullie ook allemaal, in de Czaarpeterstraat !??! Ik heb jullie zelfs uitgenodigd in mijn huis in België waar Fred (dacht ik) de badkamer heeft betegeld, wat hebben we gelachen !?! Rik zag Ed geregeld en kwamen vaker bij elkaar op visite !?! Helaas is deze vriendschap verwaterd, mede door mijn buitenlandse werkzaamheden, tot mijn grote schok had ik het tragische nieuws moeten horen via via toen ik weer in het land was. Ik kon het niet geloven, maar niks was erger dan de waarheid, heb een tranen moeten laten,en de kids en voor jullie allemaal !?!? Een man als Ed die altijd lachte en vol zat met Amsterdamse humor is niet meer onder ons !?!?
  “Ze zeggen, met de juiste gereedschap kan je alles maken, maar hoe ik mij toen voelde, Was er geen enkel gereedschap die mijn gevoel kon maken”.
  Rust zacht Ed, telkens als ik de gym binnen loop denk ik geregeld aan je, per slot hebben we toch veel meegemaakt, gelachen, gehuild, gedeeld, met ons allen !?!
  Heel veel liefs en strenght !?!? Ray

  1. lieve Ray wij vinden het heel mooi en lief dat je dit heb geschreven . natuurlijk weten wij dat wij bij jou in België zijn geweest en wat hebben wij gelachen , vooral dat Ed ook ging helpen in je badkamer met dat grote lijf en Fred is ook geen kleintje .
   Ik heb je via de Email veel uitgelegd ,die ik hier niet wil plaatsen .En natuurlijk gaan wij door ,Ed zijn vrienden staan achter ons .
   Wij willen je hier veel voor bedanken , en als je in Amsterdam bent dan ben je van harte welkom . dikke kus van ons

 6. toen was geluk nog heel gewoon ,onderaan dat is Dannij en Edje heeft zijn moeder op zijn nek , twee mooie en prachtige zonen heb ik , Mijn advies geniet van je kids zolang je ze nog heb ,ze kunnen zo maar wegvallen , moeder Ineke .

 7. Moeder en Zoon even lekker knuffelen , Het is nu achteraf jammer dat ik weinig foto’s van ons tweeën heb , maar wat wij met zijn tweeën hadden zijn foto’s overbodig .het contact was puur met heel veel liefde .

  1. Dat was de opening van Ed zijn sportschool , De hele organisatie die Edje deed kon je wel aan hem overlaten , Ook de vele vrienden in allerlei sporten waren aanwezig , De liefde die hij van iedereen kreeg is het op de dag van vandaag nog steeds een groot gemis , Het verlies van mijn grootst diamant zal ik mijn hele leven dragen ,ook voor Fred die een hele grote steun voor mijn is, en die Ed als geen ander kon en waar Ed altijd terecht kon, blijft als een echte vader knokken om de waarheid boven tafel te krijgen .Ed dat zijn wij aan je verplicht ,omdat jij een pracht persoon was en jij ook recht had op een mooi leven .

 8. Deze foto is wel van een hele jonge Richard. en die wil ik toch plaatsen .
  Lies en Richard bedankt hiervoor . Dikke knuffel van ons Fred en Ineke

 9. Hier nog een foto dat ome Richard in zijn jonge jaren ,Nu fiets hij niet meer op zijn racefiets, Wat best wel jammer is ,maar ja als je een leeftijd krijgt dan ga je over op een gewone fiets ,vooral als alle kinderen in de buurt wonen en er nog wel eens geklust moet worden ,dan kan je moeilijk wat op de racefiets meenemen.
  ineke

 10. Deze foto heb ik van Richard en Lies van Smirren gehad ,Hij is een van de 3 broers die hun leven hebben gewielrend buiten hun werk om . Eduard had een grote bewondering voor ome Richard ,en Richard op Eduard , Als kind ging Edje altijd met mijn mee en kijken als Richard ergens moest rijden in Nederland daar is ook de liefde voor het wielrennen bij Edje ontstaan , De kinderen van Lies en Richard zijn in de leeftijd van Dannij en Eduard ,en hebben als kinderen met elkaar opgetrokken. Vooral omdat lies en Richard naast Opa en Oma Lochtenberg woonden en er nog wonen. Voor mijn als moeder van Eduard zijn deze twee fijne mensen met hun kids een veilige haven van het verleden en heden . Richard heeft Edje ook altijd geholpen , zoals met lekke banden ,vooral die dunne tube bandjes waren een ramp. ook de versnellingen nakijken – vooral het schoonmaken van de fiets zoals de ketting. En ook heeft Richard bij Ed uitgelegd wat een licentie inhoud als je bij een club rijd . Edje was gek op ome Richard . Daarom met veel trots plaats ik deze foto .

 11. tijdens de rust- kijken moeder en zoon elkaar aan ,Ed zit lekker naast zijn Oma ,En Dannij dacht , nu is het mijn buurt om een rondje te rijden en kijken of er nog een paar lekkere meiden in de buurt zijn .Opa was heel trots naar zijn twee kleinzonen .
  Wij hadden een heel leuk weekend gehad in Assen. En zo zijn wij naar meer wedstrijden geweest . Ineke

 12. Deze foto is Ed bekaf ,zijn Opa die ook zijn coach was spreekt hem moet in .
  Ed je heb nu even pauze en neem even je rust ,want straks moet je nog een uurtje rijden
  en dan gaan wij naar huis . ineke

 13. Eduard heeft heel lang gewielrend ,daar zijn die grote en sterke benen uit voort gekomen , Na school ging hij elke dag weer trainen , veel naar Volendam ,dan zei ik als je toch die kant opgaat neem dan paling mee , dat deed hij dan in zijn rugzak ,na een tijdje muurde dat rugzakje naar de vis . Ook ging hij zaterdags met een groep van de Bataf uit Zwanenburg rondje Nieuw meer en de ringvaart dat was toch 3 uur rijden op de fiets . Trainen en afzien daar heeft hij nooit moeite mee gehad .
  Dat hij later naar de politie school ging en intern daar moest wonen bleef hij door trainen, buiten die pillen van wetsboeken die hij moest leren , kwam na een tijd het trainen en fietsen toch in de verdrukking, Wel had hij even tijd om naar een sportschool te gaan dat was goed voor de spieren en je geest . ineke

 14. op deze foto dat Eduard aan het rijden was , zat Oma in haar kipcaravan de kleding van Ed te drogen ,want het had daarvoor geregend ,en alle wielrenners moesten zich vlug omkleden en drogen kleren aantrekken om weer verder te rijden ,Oma was aan het klooien met een haardroger en binnen een mum stond hele terrein zonder stroom .
  Oma ging gewoon bij de groep staan ,en deed net of haar neus bloeide . later hebben wij daar vreselijk om gelachen . Maar Ed had een top dag gehad hij kwam als eerste over de streep . Ineke

 15. hier een wedstrijd in Asse , Wij waren daar een heel weekend ,met Opa en Oma en Dannij , Maikel Boogaard en Leontien van Morzel waren er ook met hun familie .
  was best druk en heel gezellig ,
  met Maikel heeft Ed lang contact gehad ,
  Toen Ed met body building een tijdje bezig was ,Was het rijden op zijn racefiets steeds moeilijker , door het gewicht en de grote van dat lijf ,werd het fietsje ineens heel klein .
  Hij heeft het toen verkocht aan een goede vriend , Ik moest wel afscheid van die fiets nemen. Ed en ik zijn elk weekend door heel Nederland of in België en Duitsland gereden voor een wedstrijd .Als ik een keer niet mee kon dan had hij kut gereden .
  Waar Ed was ,was moeder ineke in de buurt .

 16. deze foto heeft Ed aan zijn Opa en Oma Lochtenberg gegeven .En zijn liefde voor hun op de foto geschreven .
  met deze Opa en Oma had Eduard een zeer hecht contact ,
  vooral met zijn Opa een ras Amsterdammer ,met hele droger humor,
  en Opa ging altijd kijken als zijn kleinzoon ging wielrennen , of meeging naar Alkmaar als Ed op de baan een wedstrijd reed .
  Toen Opa overleed heeft Ed daar veel moeite mee gehad .
  Ik weet dat mijn ouders hem nu met liefde ,hem onder hun hoede heeft ,

     1. moeder moest ook eens op zo een fiets ,maar ik kwam niet bij de trappers , dat was lachen

 17. Het is Ed nooit gelukt om die ster naar beneden te halen , hij is hem nu persoonlijk maar gaan halen , ooit komen wij elkaar weer tegen.

 18. Edje op 26-jarige leeftijd toen hij in een in het blad Aktueel vertelde dat zijn grote geheim ‘de kroket’ was, hij werd in dit artikel Mr. Amsterdam genoemd

     1. Weer zo een mooie pose van hem in het blad sport en fitness

  1. Corrie ik plaats jou tussen Edje .je plotselinge overlijden is voor ons een heel groot verlies vooral omdat jij altijd de grootste lol met Ed en met ons had , en als Edje bij je in de winkel was ,dan gaf je hem steeds wat lekkers ,maar ook om op je scooter onderweg naar je sportschool een broodje met heel veel beleg ,en als je mazzel had en je kwam weer terug je zetten je scooter neer bij onze winkel dan liep zij naar je toe , en dan gaf zij jou een dikke knuffel en weer een stuk gegrild vlees ,die in een klap in je mond stak , daar hebben wij altijd veel om gelachen . Corrie je was een hele fijne vrouw ,Ook jou gaan wij missen .

   1. Dat zijn de twee broertjes ,Dannij en Eduard , en die twee schelen krap een jaar ,het was net een tweeling ,en trokken veel met elkaar op, waar ik veel mijn handen aan vol had , maar was wel altijd heel gezellig . Maar goed dat men niet weet wat de toekomst is .

   2. Ed ik mis de lange gespreken met je ,en ook hoe je mijn met alles in vertrouwen vertelden .Ook wat je met Fred besproken heeft . jij blijft altijd in ons midden. ik mis ook de ritjes achter op de scooter als wij samen door Amsterdam reden, en dan de kroeg indoken, en de weekverslagen door namen.

     1. Dat zijn een van de laatste foto,s dat de broertjes bij elkaar zijn ,en die ik zelf heb , ik hoop dat ik van anderen nog foto,s en films krijg, Tante Anneke heeft er ook nog aardig wat , Die samen met Dannij en Eduard is opgeroeid ,en die twee zag als haar broers die zij zelf niet heeft gehad ,Het gemis van Eduard is nog elke dag voelbaar .

     1. leuke foto :), jeetje dit is echt hoe ik mij Edje nog herinner. Deze foto roept de herinnering op van knikkeren bij de flat, belletje trek in de flat, met zijn alle spelen op de parkeerplaat ( waar in die tijd bijna geen auto’s stonden ). Foto uit de tijd van de Zonnedauw

Leave a Reply